Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Sömnad av Jane Wikström

Sömnad
Med hjälp av Dzep Eco fashion kan jag sy hälften av min kollektion i Sverige.

Suleijman och Ivana
Suleijman träffade jag för första gången i början på 90-talet då han var med i ett kommunalt projekt för invandrare i stadsdelen Rosengård. Projektet var en arbetsmarknadssatsning och gick ut på att skapa ett kooperativ med sömmerskor och skräddare som skulle kunna försörja sig på att lönsy. Min förhoppning var att projektet skulle resultera i möjligheter för nya designers och mindre företag att sy små serier lokalt.

Turerna var många fram och tillbaka och till slut var det ändå bara Suleijman som bestämde sig för att satsa och starta ett företag. Suleijman hade erfarenhet av TEKO-branschen från hemlandet Jugoslavien där han varit chef för en stor syfabrik - men utmaningen att starta på nytt här i Sverige var ändå tuff. Därför känns det så skönt att konstatera att det gått så bra för honom och hans familj, Ecofashon syr idag till mig och till flera andra mindre designers.

Sedan januari 2007 är det Ivana Dida som styr skutan, med Suleijman till hjälp.

Nära och bra
Den återstående tredjdelen av kollektionen sys i Estland. Också på en liten familjeägd fabrik som vi kommit i kontakt med genom vår trikåleverantör Andersson&Hjalmarsson.

Genom att ha sömnaden av kläderna så nära som i Sverige och i Estland har jag möjligheten att snabbt kunna sy upp en modell som tagit i slut. Transportsträckorna är inte särskilt långa, framförallt inte mellan Ecofashion och butiken, vilket gör att jag slipper belasta miljön genom att ta hem varor från andra världsdelar. Jag kan också känna mig säker på att de som syr till mig har en bra arbetsmiljö och en skälig lön.

Jag kan aldrig komma ner till de låga tillverkningskostnader som man kan få på vissa håll i Asien, men de fördelar det innebär att sy lokalt är värda mer för mig, och förhoppningsvis också för mina kunder.

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.
 

Jane Wikström Design AB |Per Helsas Gård, Besökaregränd 1 | 27142 YSTAD| 0411 13150| www.janewikstrom.com | butiken@janewikstrom.com
Butiksdesign: FLORAMA